Kontakt
Potrebujete poradiť? 0940 988 722 (9.00 - 16.00)
Rozdiel vo výške vlasov kobercov

Rozdiel vo výške vlasov kobercov

Výber koberca do vášho domova či kancelárie nie je len otázkou dizajnu a farby. Jedným z kľúčových faktorov, ktorý by ste mali zohľadniť, je výška vlasov koberca. Tento aspekt má významný vplyv na pohodlie, vzhľad a funkčnosť koberca. V tomto článku si bližšie priblížime, čo znamená výška vlasov koberca, aké sú jej typy a ako si vybrať ten správny koberec pre vaše potreby.

Čo je výška vlasov koberca?

Výška vlasov koberca označuje dĺžku vlákien, ktoré tvoria povrch koberca. Táto výška môže byť krátka, stredná alebo dlhá, pričom každá má svoje špecifiká a vhodné použitie. Výšku vlasov často ovplyvňuje aj celková hustota vlákien a typ tkania.


 

Typy výšky vlasov

  1. Krátky vlas

Koberce s krátkym vlasom majú dĺžku vlákien do 6 mm. Sú veľmi odolné, ľahko sa čistia a sú ideálne pre frekventované priestory, ako sú chodby, kancelárie a predsiene. Ich nízky profil tiež znamená, že sa menej zachytávajú prach a nečistoty, čo z nich robí hygienickejšiu voľbu.

 

  1. Stredný vlas

    Výška vlasov v tomto prípade sa ohybuje od 6 mm do 12 mm. Koberce so stredným vlasom poskytujú dobrý kompromis medzi pohodlím a údržbou. Sú vhodné do obývačiek a spální, kde je potrebné kombinovať mäkkosť pod nohami s relatívne jednoduchou údržbou.

     

  2. Dlhý vlas

Koberce s dlhým vlasom majú vlákna dlhšie ako 12 mm. Tieto koberce sú extrémne mäkké a pohodlné, ideálne na relaxačné zóny, ako sú obývačky a spálne. Avšak, vyžadujú si pravidelné čistenie a starostlivosť, pretože dlhé vlákna môžu zachytávať viac prachu a nečistôt.


 

Ako si vybrať správnu výšku vlasov?

Pri výbere výšky vlasov koberca by ste mali zvážiť niekoľko faktorov:

 

  1. Frekventovanosť priestoru: Do frekventovaných priestorov, kde je veľký pohyb, sa viac hodia koberce s krátkym vlasom kvôli ich odolnosti a jednoduchšej údržbe.

  2. Pohodlie a komfort: pre miesta, kde chcete maximálny komfort, ako sú obývačky a spálne, sú ideálne koberce s dlhým vlasom. Poskytujú mäkký a luxusný pocit pod nohami.

  3. Údržba a starostlivosť: Ak preferujete jednoduchú údržbu, rozhodnite sa pre koberce s krátkym alebo stredným vlasom. Dlhý vlas síce ponúka komfort, ale vyžaduje viac starostlivosti.

  4. Dizajn a štýl: Výška vlasov tiež ovplyvňuje estetiku koberca. Krátke a stredné vlasy dodávajú kobercu moderný a elegantný vzhľad, zatiaľ čo dlhý vlas môže pridať teplý a útulný nádych.


 

Výber správnej výšky vlasov kobercov koberca je kľúčový pre zabezpečenie optimálneho komfortu, estetiky a funkčnosti vo vašom priestore. U nás v e-shope ponúkame širokú škálu kobercov s rôznou výškou vlasov, aby ste si mohli vybrať ten, ktorý najlepšie vyhovuje vašim potrebám a preferenciám. Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať. Sme tu pre vás, aby sme vám pomohli nájsť ideálny koberec pre váš domov či kanceláriu.